Voorstel kunstwerk basisscholen in de Hilversumse Meent

Aan de liftzijde in het centrale trappenhuis zijn kunststof silhouetten van spelende kinderen bevestigd. Zij vormen één lange voorstelling vanaf beneden tot aan de bovenste verdieping. Vanaf de achterzijde worden de silhouetten aangelicht doormiddel van led verlichting die zorgt voor een extra “kleurcontour” op de wanden. Niet alleen de voorstelling, maar ook het licht versterkt de verbondenheid tussen de kinderfiguren, want wanneer men de trap betreedt groeit het licht langzaam van figuur naar figuur door het trappenhuis omhoog, of naar beneden, afhankelijk welke bewegingsrichting er op de trap wordt gedetekteerd. De voorstelling zelf
is een schets en zal nog verder in detail worden uitgewerkt.

De 6 wanden met de voorstellingen worden geschilderd in een aantal zachte kleurtinten. In dit schetsontwerp doe ik een voorstel, maar dit kan in overleg met de school nader worden bepaald.

De silhouetten komen ook terug bij de centrale ingang. Het object bestaat uit een verlichte cirkel boven de deur die half binnen, half buiten zichtbaar is. De bestaande verlichting die nu reeds aanwezig is wordt in dit ontwerp geïntegreerd. Vanaf het schoolplein zorgt deze ingreep ervoor dat de centrale ingang van de school duidelijker wordt gemarkeerd.