STADSKANTOOR DORDRECHT

2001

Opdrachtgever

Gemeente Dordrecht

budget fl. 175.000,-

schetsopdracht

Wij werken aan dordt

Het werk bestaat uit 2 delen


De grafische voorstelling

Het kunstwerk is geinspireerd op het thema stapelen of bouwen. Langzaam maar gestaag bouwen de voorstellingen zich steeds weer op vanaf de onderkant van het gebouw, tot aan het dak. Dit gaat gepaard met steeds nieuwe patronen en kleuren.Wanneer de hele stapeling zichtbaar is, over de volle lengte van het gebouw, begint het proces weer opnieuw. De grafische voorstelling bestaat uit gekleurde snelstartende fluorescentie lampen.In dit voorstel zijn er 2 hoofdstroken, die weer onderverdeeld zijn in 3 substroken.
Het is een symetrische voorstelling aan beide zijden van de centrale trappenhuis.
De armaturen in elke substrook kunnen 2 kleuren weergeven. De basiskleur voor alle substroken is okergeel. Verder kan iedere willekeurige armatuur aan of uit worden gezet. Het maximaal aantal kleuren in het werk is 4.
Een computer met voorgeprogrammeerde patronen stuurt de verlichting aan. Verder is er een vaste verlichte tekst langs de boven-rand van het gebouw aangebracht met de tekst : “wij werken aan dordt”, verwijzend naar de strategische agenda van de gemeente.


Goed bestuur

De resultaten van “goed bestuur” kunnen zichtbaar gemaakt worden in dit kunstwerk. Naast de grafische kant, kan het werk op elk gewenst moment de vorderingen zichtbaar maken van dit bestuur.
De hoogte van de statische gele kolom, die af en toe verschijnt en enig tijd blijft staan, geeft aan hoe ver het “bouwwerk “Dordrecht is gevorderd, meetbaar gemaakt aan de hand van de stadsvisie 2010.
Als 80% van de bevolking in 2010 vindt dat het vooruit is gegaan met de stad, zal de gele stapeling tot het dak reiken. Na iedere evaluatie zullen de resultaten in het computer programma worden ingevoerd.
schetsen
eerdere voorstellen : “vu meters” op het gebouw die de welvaart en het welzijn onder de bevolking meten in Dordrecht via internet, en schriftelijke enquetes.

online enquete beinvloed vu meters


terug naar boven


 

stadskantoor met verlichtings elementen

motieven lichtpatronen