Voor de bewoners van “De Witte Steen” heb ik een een 6 hoekig paviljoen(tje) ontworpen. Het biedt de mogelijkheid om tekeningen, ruimtelijke objecten en schilderijen te exposeren die in het activiteiten centrum worden gemaakt. Tevens zou het bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor een kleine thematische tentoonstelling over de organisatie zelf, zoals de verbouwing, de geschiedenis van de Witte Steen, etc. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn om af en toe kunstenaars van buiten te vragen om een eigen invulling te geven aan de vitrines.

Belangrijk uitgangspunt voor het kunstwerk is dat het de communicatie met de buitenwereld wil bevorderen als ook de communicatie tussen de bewoners onderling.

Er zijn in dit ontwerp ongeveer 50 vitrines, afhankelijk van de verdeling per segment. Iedere vitrine heeft één van de 6 basiskleuren als achtergrond. Hier is voor gekozen om het geheel wat meer eenheid te geven. Daarnaast wordt iedere vitrine indirect aangelicht door witte led verlichting en is afsluitbaar. Het geheel wordt door een 6 hoekig fundament gedragen. Belangrijk is dat het kunstwerk zoveel mogelijk aansluit bij de andere bebouwing qua uitstraling, kleur en materiaal gebruik. Dit is iets wat ik graag in nauw overleg met de architect zou willen realiseren. Ook de verdere detaillering van het dak valt daar onder. De excacte locatie is nog niet gekozen.