Op de dakrand van het gebouw staan 9 platte ronde schijven, munten. De randen zijn verlicht. Ze staan ook steeds in een ander perspektief. Alsof ze er willekeuring opgezet zijn en er zo vanaf kunnen rollen.
Met deze vorm wil ik refereren aan het ronde bewegende balletje van de webrekenmachine.

Gekoppelt aan de webrekenmachine laten ze op een vaste plek de totaal som zien, de bewerkingen, en de door het publiek via website ingevoerde getallen.

In schema A is te zien op welke manier de informatie zichtbaar wordt gemaakt. Je leest het schema van links naar rechts. Van boven naar beneden is te zien welke elementen oplichten.

Het schema is gebaseerd op de rekenuitkomst die onder de grafiek staat.

Afbeelding B is een andere variant. Bij dit voorstel ga ik uit van schijven/uithangborden die aan de gevel worden bevestigd. Een mooie plaats zou de volle lengte langs het raam van het trappenhuis zijn waarbij ze in een reeks onder elkaar worden bevestigd. Bij dit voorstel zal er een display aan beide zijden van de cirkel zichtbaar zijn.

Voor beide varianten kun je kiezen om de bewerkings afbeeldingen X_+) te laten zien, ook wanneer ze niet verlicht zijn. Dit zou een extra toevoeging zijn voor het beeld overdag. Ook zou je een andere kleur kunnen kiezen voor de totaalsom display.

Het materiaal zou bestaan uit gespoten geanodiseerd aluminium en het licht bestaat uit led's.

Ik heb een voorkeur voor de dakrand optie, ook wat betreft de kosten en montage van het werk.
Bij deze optie zou er niet in de gevel hoeven te worden geboord. In dit voorstel zit ook weer een beetje het oude idee van het muntje, kwartje wat kan vallen. Dit geeft wat mij betreft er een extra laag aan het idee.

De opzet voor de rekenmachine blijft wat mij betreft hetzelfde. Punt is nog hoeveel cijfers achter de komma etc. Ook de mogelijkheid om meerdere rekenmodules aan elkaar te knopen blijft voor mij een optie.

 

 

Afbeelding B

 

 

 

 

 

 

 

 

terug naar boven


 

schema A